Wednesday, September 12, 2012

Talaş Kebabı Tarifi






































Talaş Kebabı



MALZEMELER

2 1/4 Su Bardagi Un

1 Yumurta

1 Tatli Kasigi Tuz

1 Tatli Kasigi Sirke

1 Tatli Kasigi Tereyag

1/2 Su Bardagina Yakin Su

9 Çorba Kasigi Margarin Ya da Tereyag

Hamuru Açarken Kullanmak Için:

1/4 Su Bardagi Su

Börek Harci Için:

1/2 Kg Kol Veya But Kismindan Kemiksiz Ve Yagsiz Koyun Eti

1 Orta Boy Sogan

1 Çorba Kasigina Yakin Tereyag Ya da Margarin

1 Çay Kasigi Tuz

1 Tatli Kasigi Domates Salçasi

1 Su Bardagi Su

1 Tatli Kasigi Toz Seker

1 Çay Kasigi Kuru Nane

YAPILIŞI

Etlerin sinirli kismini temizleyin, incecik seritler halinde kesin. Bu seritleri 4

cm boyunda dograyin. Tencerede tereyagini eritin. Dörde bölüp ince ince

dogradiginiz soganlar içinde hafif pembelestirin. Tuzunu ekleyin, soganlari

öldürün ve etleri koyun. Kapagini kapatip kisik ateste arasira karistirin. Et

suyunu verip çekinceye kadar pisirin. Salçayi ardindan da suyu ve toz

sekeri koyun. Altini kisip yaklasik 1-1,5 saat pisirin. Etler iyice pisince

suyunu süzün. Bu suyu bir kenarda saklayin. Eti genis bir kaba alin.

Üzerine nane serpin, soğumaya birakin.

No comments:

Post a Comment