Kerebiç
Malzemeler
►2 adet yumurta
►3 çorba kaşığı pudraşeker
►1 çay bardağı yoğurt
►1 çay bardağı zeytinyağı
►125 gr tereyağı
►1 çay bardağı irmik
►Yarım paket kabartma tozu
►5 su bardağı un
İç malzemeler:
►1 er çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
►Tarçın, susam
►Hindistan cevizi
►Pudraşeker
Kerebiç Tarifi:
► Yumurtaları şekerle çırpıp yağ, yoğurt ve ılık tereyağını
karıştırın. İrmik, kabartma tozu ve 3 bardak unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Kurabiye hamuru kıvamını alıncaya kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
► Ceviz, tarçın, susam, hindistan cevizi ve pudraşekeri bir kapta karıştırın.
► Kerebiç kalıplarının içine birer parça hamur yerleştirip ortasını çukurlaştırın. Ortasına bir tutam cevizli içten koyup üzerini avuç içinizde inceltilmiş bir parça hamurla kapatarak kenarlarını düzeltin.
► Kalıbın içindeki kurabiye hamurunu kalıbı ters kapatarak yağlı kâğıtla kaplanmış tepsiye çıkarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarın.
Sponsor Bağlantılar
Bu Tarife Yorum Yazın,
Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment